U kunt kiezen – Tweede Pinksterdag – 10 juni

Nieuw-Lekkerland/Kinderdijk

Voor de derde keer organiseert Keerpunt, een samenwerkingsverband van vijf kerken,in Nieuw-Lekkerland een Pinksterpad. Het thema van de tocht is "Energiebron voor onderweg” U kunt kiezen: een tocht van 6 of 12 km. Beide routes zijn geschikt voor wandelwagens. De korte route blijft in het dorp, de lange route voert langs de molens van Kinderdijk. Onderweg kunt u vier kerken bezoeken voor een kopje koffie of thee of een glas limonade en wordt u verrast met kleine activiteiten.

Het Pinksterpad begint in de Ontmoetingskerk aan de Dorpslaan 5 te Nieuw-Lekkerland. De kerk is open vanaf 12.30 uur. Om 13.00 uur krijgt u een korte uitleg van de wandelroute. De tocht eindigt in dezelfde kerk. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis. Iedereen is hartelijk welkom!

Dirksland en omgeving

Start vanaf 13.30 uur; inloop vanaf 13.00 uur. Voor de negende maal organiseren samenwerkende kerken op Goeree-Overflakkee een inspirerende wandeling op Tweede Pinksterdag. Dit keer in een om Dirksland.

Het start- en eindpunt ligt bij de Hervormde kerk, Ring 2, Dirksland. U kunt kiezen uit twee afstanden, een kindvriendelijke route van 5 km en een route van 10 km. Onderweg zijn er tussenstops met activiteiten voor kinderen. De trajecten zijn goed toegankelijk voor rolstoelen en wandelwagens

Gratis deelname; bij het eindpunt staat een
giftenbus voor de onkosten.

Emst

Start naar keuze, tussen 11.15 en 14.00 uur.

De Hervormde gemeente in Emst organiseert ook dit jaar een Pinksterpad voor alle leeftijden. De route valt samen met het Schaverense-klompenpad, een tocht door agrarisch cultuurlandschap, over weilanden en boerenerven. Zowel bij de start als onderweg krijgen deelnemers koffie en/of frisdrank aangeboden. De route is toegankelijk voor rolstoelen/wandelwagens.

U kunt kiezen uit twee afstanden: 6 of 10 km. Ook het tijdstip waarop u start mag u zelf bepalen, ergens tussen 11.15 en 14.00 uur. Start: Hervormde Kerk, Vaassenseweg 1.

Deelname is gratis, geen inschrijving. Voor kinderen is er onderweg wat leuks te doen.