Een korte geschiedenis

 

De IZB ontwikkelde in 2011 samen met een aantal samenwerkende kerken op het eiland Goeree Overflakkee een inspirerende wandeltocht. Deelnemers liepen van kerk naar kerk, op de middag van Tweede Pinksterdag.
Tijdens de route kregen de wandelaars zo nu en dan iets aangereikt; een foto of iets anders dat aanleiding gaf tot gesprek. Zo waren er foto's van het vroegere havenhoofd - afgesloten in 1969 door een dam. 'In je leven moet je soms ook dammen bouwen om iets af te sluiten. Herkent u dat?' was de begeleidende vraag die aan de voorbijgangers werd voorgelegd. Ook door middel van gedichten en spreuken werden ze uitgenodigd om hun gedachten de vrije loop te laten.

De eerste aflevering van het Pinksterpad trok zo’n 300 bezoekers. Niet alleen mensen 'van het eiland', maar ook uit andere delen van Nederland.

Toen ook de tweede editie ruim 250 deelnemers telde, was dat duidelijk het begin van een traditie. Vanaf 2011 is het Pinksterpad jaarlijks georganiseerd op verscheidene locaties in ons land.

De uitvoering verschilt per plaats. Soms lopen de deelnemers een ronde, zodat het begin- en eindpunt op dezelfde locatie liggen. In andere gevallen wordt gezorgd voor vervoer retour, naar het beginpunt.

Als u overweegt om zelf met uw kerkelijke gemeente een Pinksterpad te organiseren, neemt u dan contact op met de IZB, info@izb.nl. We zijn u graag van dienst.